
کوچینگ چیست ؟
کوچینگ یک همکاری و مشارکت بین کوچ و مراجعه کننده است؛ که در طی آن، مراجعه کننده با استفاده از تفکر عمیق و خلاقیت خود، تواناییهای شخصی و حرفهای خود را افزایش میدهد”
آیا پیش آمده که با هدف ایجاد تغییر و تحول در خود و رسیدن به موفقیت، در یک دوره آموزشی یا سمینار شرکت کرده باشید و بعد از مدتی دوباره به انجام عادت های قبلی برگشته و تغییر و تحولی را که مایل بودید با شرکت در آن دوره یا سمینار بدست آورید، تجربه نکنید؟ کوچینگ در مورد تغییر و تحول است و کوچ یک شتاب دهنده برای ایجاد تغییر است.برای اینکه تغییر ماندگار باشد، ما به زمان نیاز داریم تا عادت جدید بطور ریشه ای جایگزین شود.حرفه کوچینگ در طول سی سال گذشته در کل جهان، نشان داده که برای مراجعین نتایج مهم و مطلوبی به همراه داشته است.
کوچینگ روندی است که جهت بهبود عملکرد افراد در زندگی حرفه ای، اجتماعی و حتی عاطفی کار میکند، به این معنی که در بسیاری از زمینههای زندگی، برای پیشرفت و ارتقاء عملکرد میتوان از کوچینگ کمک گرفت. تمرکز کوچینگ به جای گذشته بر حال و آینده (نزدیک) فرد است و به کنکاش و رفع مسائل و مشکلات گذشته نمیپردازند. باور کوچینگ بر این است که افراد بهترین مسیر را خودشان میتوانند تشخیص دهند و غالبا پاسخ مشکلات افراد، نزد خود آنها است. از این رو در پروسه کوچینگ انتخابکننده و پیش برنده جلسه خود مراجعهکننده است و کوچ او فقط نقش یک تسهیلگر را بازی میکند. در حقیقت به نوعی میتوان گفت که اصطلاحا، کوچینگ به جای اینکه ماهی را در دهان افراد بگذارد، ماهیگیری را، بهطور غیر مستقیم و به کمک خود مراجعهکننده، آموزش میدهد خود فرد با کمک کوچ به مناسب ترین و متناسبترین راهکار برای خود میرسد. در کوچینگ، به افراد مستقیما آموزشی داده نمیشود، بلکه فرد طی پروسه جلسات کوچینگ، به کمک کوچ، خودش به آگاهیهایی درباره خود دست مییابد.
کوچ چه کسی است؟
کوچها نه معلم هستند، نه روان شناس و نه مشاور، آنها در حقیقت تسهیل گرانی هستند که به شما کمک میکنند به آگاهی برسید و مسائلی را خودتان کشف کنید و یاد بگیرید. کوچها هرگز شما را نصیحت نمیکنند و به شما راهکار ارائه نمیدهند، بلکه آنها با استفاده از ابزارهایی کارآمد در حرفه خود (مانند گوش دادن فعال، پرسیدن سوالات موثر و قدرتمند و بازخورد)، به شما کمک میکنند تا نقشه راه را برای پیشبرد اهدافتان تعیین کنید یا پازلهای درونی که موجب بروز مسائلی در زندگی شما شدهاند را کنار هم ببینید و به نتیجه برسید. کوچها در حقیقت به افراد کمک میکنند که خودشان با رسیدن به آگاهی و پاسخها، میان آن کسی که هستند و آن کسی که میخواهند باشند پلی ایجاد کنند. کوچها به افراد کمک میکنند تا افکار و پیچیدگیهای ذهن خود را خودشان سر و سامان دهند، ساده کنند و به شفافیت برسند.
آنها با گوش دادن فعال و عمیق به صحبتهای مراجعهکننده، پرسیدن سوالات قدرتمند و موثر، ارائه بازخوردهای موثر از آنچه که از صحبتهای مراجعهکننده متوجه شدهاند، ایجاد رابطهای بی واسطه، عمیق و صمیمی با مراجعهکننده و پشتیبانی وی به او کمک میکنند تا مسیر صحیح و مناسبی را برای زندگی خود تعیین کند. یکی از بارزترین ویژگیهای جلسات کوچینگ این است که مراجعهکننده کاملا در آن آزاد و صاحب اختیار است. کوچها هرگز برای شما انتخاب نمیکنند و تصمیم نمیگیرند، بلکه این خود شما هستید که کل روند جلسه را تعیین میکنید و پیش میبرید. در این حین کوچ برای شما نقش حامی جهت شفافسازی ذهن و مسیر را بازی میکند تا شما به نقطه مورد نظر و مطلوب خود برسید. بسیاری از افراد گرفتن راهکار از شخصی دیگر را سادهتر میدانند تا اینکه خودشان فکر کنند و به راه حل برسند.
۱- خیلی وقتها بهترین پاسخها نزد خود شما است . در اینصورت بهترین راه این است که خود شما به کمک یک کوچ به آن پاسخها دست یابید در پروسه کوچینگ شما تا جایی پیش میروید که خودتان به پاسخ میرسید . بعضی اوقات شما به راهکار تخصصی نیاز ندارید بلکه خودتان صرفا با کمک گرفتن از یک فرد حرفهای جهت سامان دادن به افکار خود میتوانید به بهترین راهکارها برسید
۲- خیلی وقتها لازم است که برای برخی از موضوعات خود، برنامهای متناسب با شخصیت و روحیات خود طراحی کنید و نه اینکه شخصی دیگر برای شما برنامهریزی کند و شما مجبور به عمل به آن باشید. در کوچینگ این خود شما هستید که با کمک و همراهی کوچ، بهترین برنامه را برای خود تنظیم مینمایید، برنامهای متناسب با شخصیت و روحیات خودتان.
۳- خیلی وقتها شما پاسخها و برنامهها را میدانید اما نیاز به پشتیبانی و حمایت فردی دارید که با پیگیری، به شما کمک کند تا کارها را انجام دهید. این فرد میتواند یک کوچ باشد که شما را آزاد میگذارد و تنها با پیگیری برنامه خود شما، محرکی جهت انجام کارها است.
۴- خیلی وقتها نیاز شما این است که افکار آشفته خود را نظم دهید تا بتوانید با شفافیت بیشتری فکر کنید، در این صورت یک کوچ مناسب ترین شخصی است که میتواند به شما کمک موثری را ارائه دهد.
هر شخصی به یک کوچ نیاز دارد
کوچینگ و داشتن یک کوچ شخصی، ابزاری است که میتوانیم با استفاده از آن، شایستگی هایمان را در مسیر اهدافمان متمرکز کنیم و پلی بزنیم میان آنچه هستیم با آنچه می خواهیم باشیم.
بیل گیتس هنگام سخنرانی خود در TED Talkبخشی از زمان خود را به موضوع کوچینگ اختصاص داد. پیام مهم او که توجه بسیاری را برانگیخت، این بود که“هر فردی به یک کوچ نیاز دارد“.
مدیرعامل پیشین گوگل، اریک اشمیت میگوید، بهترین توصیهای که به او شده، این است که یک کوچ شخصی داشته باشد.
باور مشترک ما ایرانیان این است که هرگز به اندازه توانمندی هایمان، در زندگی کاری و شخصی، پیشرفت نداشته ایم. واقعیت آن است که در بیشتر موارد، این عقیده کاملا درست است. به دلایلی مانند اینکه معمولا از قضاوت شدن، نصیحت شدن و راهنمایی شدن خوشمان نمی آید و نمی خواهیم فرمان زندگی مان را به دست دیگری بسپاریم، خجالت کشیدن از مشاوره،اخذتصمیمات هیجانی ناشی از جو اجتماعی و بسیاری دیگر از این موارد، کمتر پیش میاید که از ظرفیت های متفاوت یک ذهن دیگر برای استفاده حداکثری از داشته هایمان در راه موفقیت، استفاده کنیم.
چه هنگام به کوچ نیاز داریم؟
پرسش متداولی که برای همه ما پیش میاید این است که، هرچند میدانیم همه افراد بهتر است یک کوچ شخصی داشته باشند (به گفته بیل گیتس)، ولی چه زمانی واقعا نیاز هست که از کوچینگ استفاده کنیم ؟
اگر در یکی از این شرایط قرار داریم :
- با وجود آنکه از میانگین توانمندی افراد جمعی که در آن قرار دارم، کمتر نیستم، نمی توانم به اندازه سهمم، تاثیرگذار باشم.
- با وجود دانش کافی و آگاهی از اینکه در زمینه ای که در مورد آن بحث می شود از بیشتر حاضرین تواناترم، در هنگام صحبت اعتماد به نفس ندارم یا از صحبت پرهیز میکنم
- از زمان بندی کارهایم اکثرا عقب هستم
- موقعیت اجتماعی و یا شغلی جدیدی دارم و میخواهم مدیریت تغییر مناسبی داشته باشم
- در فکر شروع یک کسب و کار تازه و یا گشایشی برای کسب و کار فعلی خود هستم
- شروع خوبی در مسیر اهدافم دارم ولی در طی این مسیر و یا به سرانجام رساندن فعالیت هایم، توفیق لازم را ندارم
- با وجود اینکه حسن نیت دارم و از روابط با دوستانم لذت میبرم، در مدیریت روابطم ناموفق هستم
- در بیشتر موارد الگو و دلایل شکست هایم با هم مشابه است و حتی گاهی نقاط قوتم دلیل ناکامی هایم است
- در مدیریت و رهبری تیم تحت نظرم چندان موفق نیستم و میدانم که میتوانم بهتر از این عمل کنم
- به عنوان یک عضو از یک گروه کاری، عملکرد مطلوبی ندارم و میخواهم در بین اعضای گروه بدرخشم
- در مناسبات کاری و شخصی ، در عین حال که از موفقیت نسبی برخوردارم، در برخی لحضات حساس تصمیم گیری سریع، به گونه ای عمل میکنم که نباید و ……
اینها نمونه ای از شرایطی است که یک کوچ حرفه ای، میتواند شما را در مسیر بهبود عملکردتان همراهی نماید. در چنین رابطه حمایتی و مشارکتی است که میتوانیم با بازخوردهای هوشمندانه یک کوچ حرفه ای، مسیر خود را به سمت موفقیت هموار سازیم.
5 دیدگاه. ارسال دیدگاه
از شما متشکرم که مهارت به این مهمی را به زبان ساده و روان و کامل بیان کردید
ما از شما ممنونیم که به سایت ما مراجعه کردید و مورد توجه شما قرار گرفته
bookmarked!!, I really like your blog! https://cavm-ombc.ca
Hi nice website https://google.com
اگر از این ربات استفاده می کنید ، پول می تواند بسیار آسان باشد.
پیوند – https://moneylinks.page.link/6SuK